Mine tanker om Sony RX100 III

For en tid tilbake så gikk jeg til innkjøp av Sony RX100 III. Jeg hadde lenge vurdert ulike kameraer og det stod til slutt mellom Panasonic Lumix LX100 eller Sony Rx100 III. Da jeg var på utkikk etter et kamera som var lite , men samtidig ga meg best mulig kvalitet falt valget mitt på Sony RX100 III. Jeg har siden den tid tatt det brukt det i ulike situasjoner hvor jeg føler at det har blitt for mye å vandre rundt med et speilreflekskamera. Til tross for størrelsen er det overraskende å se hvor skarpe bildene blir, det kan nesten måle seg med mitt Nikon D7100. Nå skal det sies at jeg ikke har testet brennvidde, blender og iso kapasitet og satt de to opp mot hverandre, og her vil nok speilrefleksene reise litt fra RX100 III. Likevel er bildene jeg får ut av RX100 III er veldig skarpe, og med fine farger. Jeg legger merke til at den er har en tendens til å overeksponere bilder tatt mot himmelen og at det nesten kan virke som den brenner ut hvite skyer, men det er det lett  å justere med en justering av eksponeringen. Med et sånt lite kamera så er det å forvente at man får litt «distortion» på laveste brennvidde, men det kan lett justeres i et etterbehandlingsprogram som for eksempel Lightroom. Kameraet kan være noe glatt så jeg gikk til innkjøp av et gummifeste slik at det ble lettere å håndtere. Det er mulig å titte inn i søkeren og samtidig justere blender, iso, fokus og andre innstillinger, men kameraet blir faktisk for smått til at det skal gå glatt. Det kan føles noe knotete, men det går.

Alt i alt, er dette et kamera jeg lett kan anbefale hvis du er på utkikk etter et lite kamera som gir masse bildekvalitet. I skrivende stund har Sony nettopp annonsert oppfølgeren Sony RX100 IV, med flere egenskaper enn RX100 III. Uansett er disse to gode valg.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s